-20%

Nr 7 van 20

Beat Light Fat LED hanglamp - Tom Dixon

Artikelnr.: 0460012
€ 552,00 € 441,00 (inclusief btw)

Beat Light Fat LED hanglamp

De Beat Light Fat hanglamp van de Britse designer Tom Dixon is onderdeel van een serie genaamd 'Beat'. Het design won al vele prijzen en de lampen uit de serie, die allen verschillende vormen hebben maar in stijl overeenkomen, worden vaak gecombineerd boven een eettafel, bar of in de huiskamer. Alle lampen uit deze serie worden in India met de hand gemaakt en zijn gebaseerd op de vorm van Indiase kruiken. In de binnenkant van de lampen zijn kleine rondingen geslagen (vandaar de naam 'Beat') en deze zijn goud of zilverkleurig waardoor ze een prachtig diffuus warm licht verspreiden. De buitenkant van de Beat Light Fat is juist strak gelakt, dat een mooi contrast vormt met het reliëf van de gouden of zilveren binnenkant.

Wij vinden het een elegante lamp om los op te hangen, maar de lampen komen nog meer tot hun recht wanneer ze als serie in verschillende vormen worden opgehangen, het liefst in dezelfde kleur. Zo kun je de Beat Light Fat combineren met de Beat Light Wide Hanglamp en de Beat Light Tall Hanglamp en zo een reeks maken die zowel in vorm als grootte verschillen maar in stijl toch overeenkomen, wat een spannend geheel geeft.

Anders dan de Melt of de Lens hanglampen van Tom Dixon zijn de lampen uit de Beat serie niet alleen als sfeerlamp te gebruiken maar verlichten ze de plaats waar je ze ophangt ook echt goed.

De Beat Light Fat hanglamp heeft een diameter van 24 cm, een hoogte van 30,5 cm en een gouden (voor de variaties wit, zwart en messing) of zilveren (voor de variatie grijs) binnenkant. Inclusief LED lamp van 6 watt (800 Lumen)

Mud in May is officiële dealer van Tom Dixon, je kunt al zijn ontwerpen bij ons bestellen, voor vragen neem contact op of kom langs in onze winkel in Amsterdam!

 

Tom Dixon

Tom Dixon werd geboren in Tunesie. Op zijn 4e verhuisde hij met zijn ouders naar Londen waar hij op een school belandde waar een uitgebreid educatie experiment plaats vond. Onderdeel van het experiment was een enorme kunstwerkplaats, iets waar hij zich als kind eindeloos in terugtrok. Naar eigen zeggen is zijn fascinatie voor transformatie in deze tijd ontstaan.

“Ceramics provided my first encounter with the transform­ation­al nature of design, without my even realising it. Somewhere in that couple of years of mucking around with clay, I got the idea that you can transform materials into something more precious. That’s still what I do.”

Zijn  eerste meubelontwerpen maakte hij eind jaren 80 toen hij zo’n 25 jaar oud was.

Tom Dixon is autodidact. Hij begon zijn studie aan de kunstacademie (Chelsa school of Art) maar verliet de academie al snel toen de band waarin hij speelde te succesvol werd. Pas na enkele jaren keerde hij terug naar het maken van fysieke objecten. Hij leerde zichzelf lassen en begon met het realiseren van meubels die samengesteld waren van restmaterialen. Zijn DIY aanpak sloot goed aan met de post-punk stemming van die tijd en in de jaren tachtig groeide hij uit tot een van de meest besproken designers. Zijn gelaste meubels werden in beperkte oplagen verkocht en later opgenomen in de vaste collecties van toonaangevende musea, zoals het Boston Museum of Fine Art, het Londense designmuseum, het centrum van Pompidou in Parijs, de Moma in New York, het museum van moderne kunst in Tokio, het Victoriaanse en Albert-museum en het Vitramuseum in Basel.

Tom Dixon was al jong zeer ondernemend. Vanuit zijn eigen winkel verkocht hij op zijn 25e zijn designs, maar al snel ook dat van andere jonge ontwerpers uit die tijd. Later werkte hij voor het toonaangevende Cappelini, waar hij de  S-chair ontwierp, dat een groot succes werd.

“From the beginning I was making things and selling things. So the commercial aspect was never separate from the design aspect. If I couldn’t get rid of something, it was sitting in my studio, I couldn’t make anything else: I had no money or space for materials. The transactional aspect of it gave me the confidence that it was worthy, and then allowed me to make the next thing. I’ve never separated out the business and the work, unlike a lot of proper designers.”

S-Chair

In de jaren 90 startte hij het label Eurolounge. Een bekend ontwerp uit deze periode is de “Jack”, een lichtobject dat stapelbaar is en waarop je kunt zitten:

In 1998 werd Tom Dixon creatief directeur van Habitat en was het gezicht van het team dat het merk in die tijd sterk verjongde. Hierna (2002) richtte hij zijn eigen merk op: Tom Dixon, waarmee hij twee keer per jaar nieuwe ontwerpen van meubels en verlichting uitbrengt. Sinds 2012 is er ook een accessoires lijn.

In 2007 startte hij tevens de Design Research Studio, een ontwerpstudie voor binnenhuis en architectuur ontwerpen. Zie voorbeelden van inrichtingen hieronder.

Interieur Sea Containers house London.

 

Interieur restaurant Londen

Merk / Designer
Tom Dixon

gewicht
2,4

Afmetingen
diameter 24 cm, hoogte 30,5 cm

Materiaal
Koper

Snoerlengte
250 cm

Spanning (Volt)
230V

Terug naar overzicht
© 2017 - 2024 Mud in May Amsterdam - woonaccessoires, meubels, cadeaus | sitemap | rss